Askepott

med NT Ung

Askepott er et kjent og kjært eventyr, som de fleste av oss har et forhold til. Om Ella som er snill og god, både mot mennesker og dyr, men som ender opp fattig og uønsket av stemoren når faren forlater familien. Og som til slutt bare blir kjent som Askepott. Gjennom egen styrke og godhet gir ikke Askepott opp drømmen om et bedre liv, og at alle hennes drømmer skal gå i oppfyllelse en dag.

NT Ungs Askepott og hennes prins lever i en verden der andre legger premissene for hvordan livet skal leves. Askepott må slite dagen lang i stemorens hus, og Prinsen lever et kjedelig og tradisjonelt liv som arving av tronen. Nå har de fått nok begge to. De vil bryte ut og finne egne veier. Sammen med NT ung får vi være med på den humoristiske og eventyrlige reisen mot målet. 

Det er deilig å ta rotta på sure stemødre, det er godt å dyrke det gode i mennesket og det er deilig når drømmer går i oppfyllelse. 

 

Fortellingen er gammel, den eldste versjonene av eventyret finner vi i kinesisk litteratur fra 800-tallet. I Europa er det nedtegnet minst 500 versjoner av fortellingen.

Det klassiske eventyret om tjenestejenta går aldri av moten, og har vært fremført på utallige scener og filmlerret i mange år.

Velkommen til årets juleforestilling med NT Ung, Nordland Teaters egen ungdomsgruppe. 

Passer best for barn i alderen 6-12 år.

Forestillingen er støttet av Helgeland Sparebank

SPILLEPLAN:

 • 02.12.2017 14.00 Hovedscena, Nordland Teater
  Billetter
 • 03.12.2017 18.00 Hovedscena, Nordland Teater
  Billetter
 • 04.12.2017 18.00 Hovedscena, Nordland Teater
  Billetter
 • 05.12.2017 18.00 Hovedscena, Nordland Teater
  Billetter