Festivalkro hver kveld i Teaterkafeen

Årets festivalkro flyttes hjem til Teaterkafeen og åpner 23.15 hver kveld. Her kan du vinterlyse ut i de små timer, snakke om de magiske øyeblikk du har opplevd – eller skal oppleve. Vi har hentet inn DJ’s fra egen stab, i tillegg til gutta fra BråK. Våre DJs er trivelig bakteppe, spiller og prater, men gir også rom for at gjestene kan la dialog og latter flyte fritt over bordet. TØF servering serverer drikke, småretter og snacks. Gratis inngang alle dager.

 

DJ BråK

BråK er Bjørn Immonen og Kenneth J. Gabrielsen som av ren idealisme og med bankende rockehjerter arrangerer konserter i Mo i Rana med band de er fan av. Det skal være litt leven i en levende by. Som DJs på festivalkroa kommer de til å styre unna den aller mest bråkete BråKemusikken, men vil spille musikk av pur kvalitet. Det blir både BråK-artister og artister som har inspirert disse eller BråK-duoen selv. Forvent å høre låter av navn som Thåström, Warren Zevon, Rancid, Elias Jung, Nick Cave og Bruce Springsteen.

Tid og sted: Lørdag 10. februar kl. 23.15. Teaterkafeen, Nordland Teater.

Pris: Gratis

 

DJ Stein

Stein Elvestad er dramatiker, regissør for film og teater, scenograf og skuespiller ved Nordland Teater. Han er en musikk-elsker med stor spennvidde, og det vil også prege kvelden når DJ Stein inntar festivalkroa. Han gir oss sine musikk-favoritter fra han var liten gutt og frem til i dag. Beatles fikk han inn med morsmelka og ei LP-samling han arvet av sine brødre ble inngangsporten til både rock, heavy og disco. Vi skal helt sikkert innom bautaer som Bob Marley og David Bowie. Se opp for små anekdoter à la Thomas Felberg og kos deg med upretenisøs platesnurr.

Tid og sted: Søndag 11. februar kl. 23.15. Teaterkafeen, Nordland Teater.

Pris: Gratis

 

DJ Sissel

Sissel Brean er musikalsk leder ved Nordland Teater og du har også opplevd henne som skuespiller i flere oppsetninger på teatret. Som musiker imponerer hun stadig, og vi gleder oss til å høre hvilke artister og sanger som gjør Sissel mør som smør til hverdag og fest. Sissel er glad i gammel rock, og det skal ryddes plass til Blondie, Patti Smith, Aunt Mary, Emerson, Lake & Palmer, Nina Hagen og Kate Bush. Selvsagt blir det også sanger av Joni Mitchell som Sissel selv skal tolke under festivalen med Stig Bang. 

- Musikk vekker minner og skaper stemninger.  Jeg er glad i musikk som får meg til å føle og tenke. Musikk er viktig for meg, om jeg skal vaske huset, dra på fest eller reflektere over livet, sier hun.

Vårt enkle råd er å droppe husvasken og ta turen til festivalkroa. 

Tid og sted: Mandag 12. februar kl. 23.15. Teaterkafeen, Nordland Teater.

Pris: Gratis

 

DJ Løding

Rune Storsæther Løding er skuespiller ved Nordland Teater. Du har kanskje også opplevd han som sanger, for eksempel på fjorårets Vinterlysfestival da han fremførte  låter av Dave Matthews Band. Til festivalkroa tar han med seg sin svenske forlovede Anna Karolina Håkansson som i tillegg til å elske Rune, også elsker musikk. De skal blant annet spille låter fra tiden de møttes og lover å ta oss med på en musikalsk reise fra Skåne i sør til vinterlysbyen i nord. Stikkord for kvelden er: Rytmisk house, reggae og noe gungig. Du lurer på hva gungig er? Kom og sjekk det ut.  

Tid og sted: Tirsdag 13. februar kl. 23.15. Teaterkafeen, Nordland Teater.

Pris: Gratis

 

DJ Linda

Linda Mathisen er skuespiller ved Nordland Teater.  Hun setter musikk høyt og skulle gjerne hatt enda bedre tid til å lytte på nytt og gammelt. Men når hun entrer Teaterkafeen som DJ blir det mest musikk av litt eldre årgang.  Lindas far introduserte henne nemlig for mye fin musikk i oppveksten så utvalget kommer til å bære preg av det. Hun er også glad i vise-genren, så noen svenske viser blir det helt garantert. Fred Åkerstrøm og Allan Edwall har stor sjans for blir spilt. 

- Det kan plutselig bli rock, pop – ja, opera. Det kan bli Beth Hart, Lill Lindfors og Cyndi Lauper. Det kan bli alt mellom himmel og jord. Hvem vet? Ikke jeg.

OK. Kortversjonen med DJ Linda er altså: Det er duket for overraskelser og musikalske krumspring i alle retninger. 

Tid og sted: Onsdag 14. februar kl, 23.15. Teaterkafeen, Nordland Teater.

Pris: Gratis

 

DJ Hilde K & Halvard

Hilde Karin Skreslett er markedsmedarbeider ved Nordland Teater, og på fritida synger hun titt og stadig. Hun har hatt roller i Klemetspelet, sunget med DIOC, koret for Hanne Boel og var vokalist i Hemnes-bandet Kjells Angels. Halvard Leirvik er leder av systua på teatret og synes også god musikk sømmer seg i de fleste anledninger. Han synger i Haukneskoret og er ellers svak for disco og musikaler. Det er duket for en heftig mengde av de vi gjerne kaller for guilty pleasures når disse festlige sjelene stiller som DJs og gir oss musikk fra sin storhetstid. Rick Astley, Bros, Baccara , Adele og musikk fra 50-tallet til dags dato fyller høyttalerne denne torsdagskvelden. Løs snipp, shake to the hip fra flere tiår altså. Gled dere. 

Tid og sted: Torsdag 15. februar kl. 23.15. Teaterkafeen, Nordland Teater.

Pris: Gratis

 

Avslutningsfesten

Det tar alltid av på avslutningsfesten til Vinterlysfestivalen. Kom og ta av med oss du også. Mer trenger vi egentlig ikke å si. Eller jo: Det blir musikk, det blir mingling, det blir gøy. Det blir sent. Velkommen!

Tid og sted: Fredag 16. februar kl. 23.15, Teaterkafeen. Teaterkafeen, Nordland Teater.

Pris: Gratis

 

 

SPILLEPLAN: