På et slitent lagerrom har fabrikkarbeiderne Eddie og Gary bestemt seg for at nok er nok. Det er handlingens propaganda som gjelder og kapitalismen stopper ikke av seg selv. De vil skape en revolusjon i ekte kommunistisk ånd og planen er klar: Vold er eneste alternativ. 

Gregory Burke har lykkes med å ufarliggjøre menneskene i stykket med en god dose sort humor. For som han sier selv: Stykket handler om folk og ikke politikk. Folk er morsomme. Den opprinnelige ideen var likevel intet mindre enn å skildre det 20. århundre. Sovjetunionens «rise and fall». Hvordan kunne dette mektige imperiet på en generasjon reduseres til et gateskilt i en skotsk småby? 

Gary og Eddie har både ideologien og viljen til å bruke ekstreme midler i sin kamp mot kapitalismen. I en svermerisk visjon om kommunistisk heltemot og arbeiderklassens gjenoppstandelse, skal de forandre verden. De begår en terrorhandling - Eddie og Gary kaller det handlingens propaganda. 

Men ting går ikke som planlagt. For det er faen ikke lett å være terrorist når man er allergisk mot ull. 

Dessuten kan midlene overskygge målet. Klokka tikker, og en nagende uro melder seg: Er det bare gjenskinnet igjen av den en gang så stolte arbeideren? Er arven etter den kommunistiske revolusjon kun tom estetikk og blind vold?  Har Gagarin krasjlandet?  

Tid og sted: Lørdag 10. og søndag 11. februar kl. 21.00.

Pris: 200,-

Varighet: ca. 75 min

Av: Gregory Bruke 

Oversatt av: Ragnar Olsen 

Regi: Kenneth Dypvik-Simonsen 

Med: Ruben Rosbach, Edvin Anstensrud, Christian Hestø, Hans Kristian Ingelsrud 

Komponist: Amund Ulvestad

Produsert av Bare Teater med støtte fra Nordland Fylkeskommune

Foto: Jonas Jeremiassen Tomter

Commissioned by and first performed at the Traverse Theatre on 12th July 2001

Transferring to the Cottesloe Theatre at the Royal National Theatre in September 2001

GAGARIN WAY is produced by special arrangement with United Talent Agency

Teaterforlag: Nordiska ApS - København

SPILLEPLAN: