Turnerer Nordland

Jævla nordlendinger!

I konsertforestillingen"Jævla nordlendinger!" møtes Harald Sverdrups intense, frodige diktning og Maja Bugges nyskrevne musikk i et samspill med sømløse overganger. Forestillingen presenteres av skuespiller Thor-Inge Gullvåg og en kvartett med fantastiske musikere. Spilles i vår Black Box 17. november, turnerer Nordland.

Harald Sverdrup ble født på Vestvågøy i 1923 og er regnet som en av etterkrigstidens ledende lyrikere. I denne konsertforestillingen møtes Sverdrups intense, frodige diktning og Maja Bugges nyskrevne musikk i et samspill med sømløse overganger. Forestillingen presenteres av skuespiller Thor-Inge Gullvåg og en kvartett med fantastiske musikere, håndplukket av Musikk i Nordland. Produksjonen er et samarbeid mellom Nordland Teater og Musikk i Nordland.

Harald Sverdrup var en vitalist og livsdyrker, og en av de mest intense lyrikerne i norsk etterkrigslyrikk. Hans poesi er gjerne preget av en varm erotikk, og av kunnskap om og kjærlighet til naturen. Sentral er også hans samfunnskritiske tekster, og det er lagt vekt på at de utvalgte tekstene til denne produksjonen skal føles aktuelle også for dagens ungdom. Komponistens målsetting er at det musikalske materialet skal utfordre og gi motstand til diktene. Og i spennet mellom Sverdrups bunnløse kjærlighet til naturen, til menneskene, og hans skarpe samfunnskritiske stemme, har musikken tatt form. Komponisten har de siste 10 årene jobbet mye med musikkdramatikk og hun søker også i denne produksjonen å utvikle sømløse overganger mellom det musikalske og teksten. Tekstenes kraftfulle tematiske og harmoniske spenn er et utgangspunkt som nettopp bidrar til å gjøre forestillingen aktuell og inspirerende for unge voksne mennesker i alle aldre.

Medvirkende:
Thor-Inge Gullvåg, resitasjon
Maja Bugge, komponist og cello
Inge Rolland, fløyte
Jonathan Williams, horn
Lazar Miletic, bratsj
Stein Hiller Elvestad, regi/scenografi

Besøker: 

13.11 Premiere Bodø, Stormen konserthus 

14.11 Hamarøy, Hamsunsenteret

16.11 Narvik, Narvik kulturhus 

17.11 Mo i Rana, Nordland Teater

18.11 Mosjøen, Kulturverkstedet 

19.11 Sandnessjøen, Petter Dass-museet

20.11 Vega, Folkets hus

 

 

SPILLEPLAN:

  • 17.11.2014 19.00 Nordland Teater, Black Box Billetter