Jonas

Historien om en liten gutt som ikke kunne lese - eller kanskje heller historien om et lite land som ikke kunne se.

Av Jens Bjørneboe, dramatisert og bearbeidet av Rolf Alme.

 

Forestillingen Jonas er basert på Jens Bjørneboes roman fra 1955. Romanens hovedperson er en førsteklassing som er i ferd med å gå til grunne i et trangsynt og kulturfiendtlig skolesystem. Gjennom fortellingen om den unge gutten med lesevansker, gir Bjørneboe oss en nådeløs kritikk ikke bare av skolesystemet på femtitallet, men av det norske samfunnet som helhet.

 

I forestillingen Jonas på Nordland Teater undersøker vi det norske samfunnet av i dag med Bjørneboes analytiske blikkvinkel og historien om Jonas som utgangspunkt. Hvordan er det å være annerledes? Hva vil det egentlig si å være normal? Hvordan blir man behandlet når man ikke lever opp til krav og normer? Er det ”myndighetene” eller ”samfunnet” eller ”skolesystemet” som ofte kan virke umenneskelig, uforstående og undertrykkende, eller er vi bare stadig vekk ofre for dumme enkeltmennesker uten empati?

 

Fem unge menn forteller historien om Jonas. To norske skuespillere, en polsk skuespiller og to danske parkour-artister skaper en forrykende fysisk forestilling med masse musikk. Med en forbausende anarkistisk humor avdekker vi det konforme Norges selvgodhet og den iboende umenneskeligheten i vår hverdag.

 

Premiere 22. Januar, Stormen Konserthus, Bodø

Målgruppe: Ungdom/voksne

Varighet: 1t 40 min

 

Regi/scenografi- og kostymedesign: Rolf Alme

Koreograf: Marie Gachet

Dramaturg: Nina Godtlibsen

Lysdesign: Johan Haugen 

Med: Rune Løding, Piotr Misztela, Bjørn Ole Ødegård, Thais Hvid og Johan Vang Hansen.

 

Foto: Lars Solbakken

SPILLEPLAN:

  • 17.02.2016 19.00 Mo i Rana, Hovedscena Nordland Teater
    Billetter
  • 18.02.2016 19.00 Mo i Rana, Hovedscena Nordland Teater
    Billetter
  • 19.02.2016 19.00 Mo i Rana, Hovedscena Nordland Teater
    Billetter