Vinterlys

Magnolia

Sven Henriksen kommer med sitt tiende soloshow. Han har tidligere hatt stor suksess med Tom Waits, Kurt Veill og Cornelis Vreesvijk , og ikke minst siste års produksjoner av ”Siw Anita”.

Skuespiller, sanger og dramatiker Sven Henriksen har alltid visst at han skulle gjøre låtene til Billie Holiday, men har aldri følt seg gammel nok til å gjøre det.

I 2015 år fyller han 60, og plutselig tenkte han at tiden var inne, eller i ferd med å løpe ut. Ingen sanger kan gjøre Billie Holiday slik hun selv tolket en sang, og det er heller ikke idéen bak dette prosjektet.

Forestillingen er et samarbeid mellom Smeltedigelen, Nordland Teater og Nord Norsk Jazzsenter, tre solide pilarer i nordnorsk kulturliv, og skal derfor også spille under  Vinterlysfestivalen i februar og turnere i Nord-Norge høsten 2015.

Billetter til Smeltedigelen er ute (lenke høyre) Billetter Vinterlysfestivalen 2015 legges ut senere, men du kan allerede nå sikre deg pass. 

     Henriksen vil gjerne sette en av verdens beste jazzsangere i et historisk perspektiv. For hva var det Holiday egentlig sang om bortsett fra ulykkelig kjærlighet som er et evig tema innen ulike musikksjangere? Hun sang først og fremst om å føle seg utenfor på grunn av hudfarge og rase. Og via Billie Holiday trekker Sven Henriksen tråder til den alltid pågående kampen for aksept for utsatte menneskegrupper.

     For er verden så mye mer annerledes i dag enn da Holiday måtte smugles inn bakdøren og ble henvist til kjøkkenet da hun skulle spise etter konsertene? Både ja og nei. Mange steder i verden i dag blir mennesker fremdeles diskriminert på grunn av hudfarge, tro og legning.

     Idéen til denne teatrale konserten ble født da Henriksen leste Dr. Maya Angelou’s sterke og smertefulle dikt ”Still I’ll rise” en tekst som også vil bli en del av forestillingen.

  Henriksen har valgt et knippe av noen av de mest kjente, samt noen beslektede artisters materiale som vil komplimentere en helhet. Nina Simone og Salomon Burke kan nevnes, og blir representer med hver sin låt, men brorparten av stoffet er Holidays, som riktignok ikke skrev så mange låter selv men egnet seg mest med å tolke standardlåter.

   På scenen har han denne gangen med seg en stor besetning som er: Sissel Brean Hovind (arr/piano/vokal) Jørn Øien (flygel) Aleksander Kostopolos (slagverk) Snorre Magnus Sivertsen (kontrabass) Håkon Erlandsen (sax) og Frode Hansen (gitarer) Alle foto som blir vist under forestillingen er tatt av Bjørn Leirvik.

 

Forestillingen er dedisert til Dr. Maya Angelou som gikk ut av livet 28.mai 2014. Her er en strofe fra hennes dikt ”Still I’ll rise..”

”You may write me down in history
With your bitter twisted lies
You may trod me in the very dirt
But still, like dust, I’ll rise!”

SPILLEPLAN:

  • 10.10.2014 13.52 Hovedscena, Nordland Teater Billetter
  • 08.02.2015 11.49 Hovedscena, Nordland Teater Vinterlys Billetter