Riksteatret: Fire begravelser og ett bryllup

Riksteatret kommer til Vinterlys

  • # Dagbladet
  • # Varden
  • # TA

Morten Joachim vokste opp med narkomane foreldre og en narkoman bror. I dag er han en vellykket regissør og dramatiker. "Fire begravelser og ett bryllup" har altså ingenting med Hugh Grant å gjøre. Dette er fortellingen om livet til Morten Joachim, fremført av Morten Joachim selv. En rørende og overraskende morsom historie som får voksne menn og kvinner til å tørke tårer og hyle av latter. 

 

EI UVANLEG STERK FORTELJING (…) MANTRAET ER AT SAME KOR MYKJE HJELP DU FÅR, (…) MÅ DU FIKSE LIVET DITT SJØLV. – Klassekampen

Dette er en fortelling om menneskene Morten Joachim mistet – og om det mennesket han selv ble – om innsikten og håpet han fant på veien. Selv kaller han forestillingen en hyllest til forsoningen.

 

 

En hyllest til forsoningen (…) Det er sterke saker, og det kan være lurt å ha papirlommetørklær på lur." – Varden

I teaterstykket sier han:

"Jeg har alltid levd i håpet om at Mamma og Pappa skulle gjenoppstå - som to stk. fugl Føniks. Jeg håpet Anne Grethe kunne bli mammaen min igjen gjennom å finne kraft til å overvinne rusen, av ren kjærlighet til meg. Og jeg håpet at Øystein skulle bli pappa og sette seg ned med meg og prate. Ta et oppgjør og si: Du, detta blei helt feil - det var min skyld at jeg kom i fengsel, og det var min feil at du hadde en helt dustete barndom i begynnelsen. Jeg orka ikke kjempe lenger, og det er jeg lei meg for, for du var verdt å kjempe for, men jeg var ikke sterk nok. Men så blei det aldri slik. De var jo ikke sterke nok, simpelthen."

Tid og  sted: Mandag 13. februar kl. 18.00 og 20.30. Black Box, Nordland Teater.

Varighet: ca. 90 min.

Pris: 200,-

Produsert av Morten Joachim og Teater Ibsen.

SPILLEPLAN: