The Last Five Years

en kammermusikal i teaterkaféen

-Alle kjærlighetsforhold har to sider-

“The Last Five Years” er en musikal som tar for seg historien om Eivind og Lena og deres kjærlighetsforhold gjennom fem år. De forteller begge hver sin versjon av hva som hender fra de møtes, forelsker seg momentant og blir kjærester. Parallellt med det gryende forholdet forsøker begge å etablere seg som kunstnere på hver sin kant. Eivind får etterhvert stor suksess som forfatter, mens Lena sliter med å få et gjennombrudd som skuespiller. Vi får være med på deres reise gjennom stormende forelskelse, dyp kjærlighet, misunnelse og sjalusi når de prøver å finne balansegangen mellom selvrealisering og å være tilstede for partneren sin.

Det som gjør “The Last Five Years” litt annerledes er at parets historier fortelles i omvendt kronologisk rekkefølge. Eivind starter sin historie på første date med Lena og går videre derfra, mens Lena begynner på slutten av ekteskapet og forteller så sin versjon “baklengs” i tid. 

Dette er en musikal om den store kjærligheten, om det å prøve så godt man kan, ta sjanser og om å ha drømmer og ambisjoner det ikke er lett å oppfylle. Historien er fylt av humor, varme, dramatikk - og ikke minst helt nydelig musikk.

"The Last Five Years" er skrevet av Jason Robert Brown og hadde premiere i Chicago i 2001. Siden har den gjort suksess verden over og vunnet flere priser. Forestillingen ble først produsert av og spilt på Lørenskog Hus høsten 2016. Forestillingen er støttet av Fond for utøvende kunstnere og Lørenskog Hus. 

Tid og sted: Torsdag 15. og fredag 16. februar kl. 22.00. Teaterkaféen, Nordland Teater.

Pris: 275,-

Varighet: ca. 80 min.

Med:

Lena : Hanna Børseth Rønningen

Eivind: Morten K. Remberg

Piano: Trond Lindheim

Regi: Renate Stridh

Skrevet av: Jason Robert Brown

Norsk oversettelse: Johan Osuldsen

Forestillingen er støttet av Fond for lyd og bilde.

SPILLEPLAN:

  • 15.02.2018 22.00 Teaterkaféen, Nordland Teater
    Billetter
  • 16.02.2018 22.00 Teaterkaféen, Nordland Teater
    Billetter