Twigs – Hele hælvetes slekta

Hålogaland Teater besøker Vinterlysfestivalen

Møt Guri Johnson i den varme, vittige og menneskelige komedien om fire kvinner hvor hun får bryne seg på Kristian Figenshow og John Sigurd Kristensen. 

Guri Johnson spiller alle tre søstrene – og deres mor. Kristian Figenschow og John Sigurd Kristensen spiller deres menn. 

I den bejublede komedien Twigs av den amerikanske dramatikeren og skuespilleren George Furth møter vi fire kvinner som fremstilles av én: Emiliy er nylig blitt enke og flytter inn i ny leilighet når hun forelsker seg i eieren av flyttebyrået. Celia er gift med en fordomsfull eks-militær. Når de får besøk av en gammel venn, blir ektemannen og vennen sittende å prate skit sammen og Celia blir satt på siden. Når sølvbryllupsdagen nærmer seg for Dorothy og mannen, prøver de på finurlig vis å fiske ut av hverandre om de har vært trofaste i løpet av samlivet. Til sist er det Ma, som er familiens sta og gamle overhode. Hun reiser seg plutselig fra dødsleiet, fast bestemt på å få velsignelse fra en prest for sitt borgerlige ekteskap.

Komedien Twigs har gått verden over siden den første gang ble vist på Broadway i 1971. I Norge er særlig Wenche Foss’ tolkning på Oslo Nye Teater fra 1976 kjent og husket.

Tid og sted: Hovedscena, Nordland Teater. Tirsdag 13. og onsdag 14. februar kl. 19.00.

Varighet: 2 timer inkl. pause.

Pris: 360,-

Regi: Trond Lie

Maskedesign og kostyme: Cårejonni Enderud

Nordnorsk oversettelse: Ragnar Olsen

Med: Guri Johnson, Kristian Fr. Figenschow og John Sigurd Kristensen

SPILLEPLAN:

  • 13.02.2018 19.00 Hovedscena, Nordland Teater
    Billetter
  • 14.02.2018 19.00 Hovedscena, Nordland Teater
    Billetter