Første artistslipp til Vinterlys 2014:

Welcome To The Freakers Ball

I 35 år hadde Kristian Winther et forhold til en mann han ikke visste hvem var. Nå blir det forestilling av denne relasjonen. Bli en del av den 15. og 16. februar 2014.

BILLETTER SELGES HER

Sist Kristian Winther blandet seg inn i Vinterlysfestivalen med eget show, med Winthergames, så fikk han terningkast seks og han spilte for fulle hus i Teaterkafeen. Det kan bli kamp om plassene igjen når han ingår i programmet til Vinterlysfestivalen 2014 med "Welcome To The Freakers Ball".

Men. Hvis vi skriver Sheldon «Shel» Allan Silverstein? Ringer det en bjelle? Ikke? Dr. Hook og Johnny Cash? DA rører vel gjenkjennelsen seg ganske så kraftig i de fleste av oss. Skuespiller Kristian Winther hadde det som slik i mange år – Silverstein var et ubeskrevet bladh Men han hørte stadig på sin pappas favoritt, bandet Dr. Hook som blant annet ga oss hiten The Cover of the Rolling Stone. Ved en tilfeldighet oppdaget han at det på mange av Hooks platecover ble rettet en takk til en Shel Silverstein.

-        Jeg oppdaget at Shel Silverstein er en fantastisk låtskribent, han har tegnet tegneserier, har skrevet teaterstykker og barnebøker som har solgt i hopetall. Han har vunnet en Grammy for låten A boy named Sue og har vært Oscar-nominert. Han har til og med vært fast skribent for Playboy, forteller Winther.

Han ble bare mer og mer glad i denne Silverstein og etter hvert tvang det seg frem et sterkt ønske om å la flere få ta del i multikunstneres univers av fine sanger og tekster, i lekenheten og alvoret. En mann som har laget rap på hele Hamlet kunne ikke bare forbigås i stillhet, selv her i Nordland. Så nå skal Kristian Winther dele sine Shelsettende opplevelser med oss andre under Vinterlystfestivalen 2014.

-        Det blir mine tolkninger av Silverstein og jeg gjør egne arrangementer på flere av sangene, og kanskje sper jeg på med noe eget her også. Det blir en forestilling- slash konsert.

Kristian Winther er en lokal publikumsyndling og når han kommer med egne ting øker både forventningene og billettsalget, vet festivalgeneral Wenche Bakken.

- Jeg er glad for å ha han som del av Vinterlysfestivalen og gleder meg til å se at han byr på mange sider av seg selv – og av Sheldon Silverstein, sier festivalgeneral Wenche Bakken.

 

Kristian Winther er klar med "Welcome To The Freakers Ball" 15. og 16. februar kl 22.00 i Teaterkafeen.

Billettene selges HER

SPILLEPLAN: