Midtsommernattsdrøm

På turné med Den kulturelle skolesekken

Midtsommernattsdrøm

En innendørs sommerfest for store og små. Nordland Teater gir ungene profesjonelt og kritikerrost teater. En midtsommernattsdrøm turnerer til barneskoler i Lofoten og Vesterålen gjennom Den kulturelle skolesekken. To åpne forestillinger på turneen - i Svolvær og på Sortland.

Døden og piken

Stamsund/Stokmarknes i mai

Døden og piken

En intens og kritikerrost thriller. Teatret ønsker med Døden og piken å sette viktigheten og sårbarheten til et demokrati i perspektiv.I mai

Ruffen og drageslottet

Urpremiere 10. oktober

Ruffen og drageslottet

En spektakulær familieforestilling med sjøormer, drager og en heltemodig Samuraikatt! Basert på karakteren Ruffen som ble skapt av Tor-Åge Bringsværd og Thore Hansen.

Vannposten

Europapremiere Hovedscena 24. september

Vannposten

Et enestående poetisk og ikke-tekstlig stykke teater, som tar oss med til en verden hvor tempoet skrus ned og hvor et blikk eller en bevegelse forteller oss komplekse historier fra dagliglivet.

Virginias brev

Premiere 5. desember

Virginias brev

Virginias brev er en nyskrevet teaterforestilling basert på historien om Virginia O’Hanlon, ei jente på åtte år som levde i New York for over 100 år siden. Som så mange andre barn lurte Virginia på om julenissen virkelig finnes.

Klemetspelet 2015

Nypremiere Leirskardalen 21. august

Klemetspelet 2015

Klemetspelet ser du 21.-23. august 2015. Et historisk spel om samen Klemet, fremført under åpen himmel i den vakre Leirskardalen i Hemnes kommune på Helgeland.

Heilt besett!

Urpremiere 2016

Heilt besett!

«Heilt besett!» er et teaterstykke om kjærlighet, fluefiske og besettelse. Nå ønskes hjelp fra fluefiskefrelste. Stein Hiller Elvestad håper på å få gode historier på kroken. Urpremiere i 2016.

Vinterlys 2016

6. - 12. februar

Vinterlys 2016

I løpet av syv magiske dager i Mo i Rana du kan oppleve en av landets største og mest spennende teaterfestivaler