DUS

DEN UNGE SCENEN

Siste helgen i mars skal Nordland Teater arrangere DUS for tredje gang.
Sist samlet teaterglade ungdommer seg og viste frem scenekunst av ypperste klasse. Alle er velkommen inn som publikum og forestillingene er gratis for alle. Så sett av 29. mars- 31. april og kom på Nordland Teater.

DUS - Den unge scenen er et landsdekkende prosjekt som jobber for å heve nivået på ungdomsteater i Norge. DUS bestiller og utvikler sceniske tekster og konsepter for ungdom som fremføres av ungdom. DUS ble opprettet i 2004, og vi er nå i gang med den åttende prosjektrunden.

Ungdom i alderen 13 til 19 år lager foretillinger basert på nyskrevne tekster eller konsepter laget for aldersgruppa. Siden oppstarten har DUS fått fram 42 nye tekster og konsepter. Ca 80 ungdomsgrupper fordelt over hele landet lager forestillinger av tekstene i hver runde. Det arrangeres festivaler i alle deltakende regioner og en landsdekkende festival på Det Norske Teatret i Oslo for utvalgte grupper.

Ideen og modellen for DUS har sitt opphav i det engelske ”Connections” som ble etablert i 1994. I England har Connctions base ved Royal National Theatre i London. Det har også vært modeller av Connections i Italia, Portugal, USA, Tyskland, Georigia og Island, og for tiden er det prosjekter i England, Sverige, Finland, og Brasil (prosjektene i Italia og Portugal ligger på is for øyeblikket). DUS er med å videreutvikle dette internasjonale nettverket, som åpner for spennende utvekslingsmuligheter.

Forestillingene er åpne for publikum og er gratis.

Hvor og når: Nordland Teater, siste helgen i mars