Et Unikt Menneske

I den kritikerroste, “geniale” (Nordlys) forestillingen Et Unikt Menneske av Pernille Dahl Johnsen gjør en forfatter et tankevekkende og nådeløst avslørende dypdykk ned i samtidspsyken – og sitt eget sinn – idet hun spør: Har vi mennesker virkelig et dypt behov for en identitet? Eller er dette “behovet” bare oppspinn?

Et Unikt Menneske er nyskrevet norsk dramatikk. På grunn av stykkets originalitet og vilje til å “kill” politisk korrekte “darlings”, var manus en hovedsatsing på den nasjonale institusjonen Dramatikkens Hus i 2012.

Det Tromsø-baserte teaterkompaniet Johnsen & Johnsen fikk overveldende anmeldelser i britisk presse da de spilte forestillingen under verdens største teaterfestival i Edinburgh i 2016. Broadway Baby – som anmelder teater i USA og Storbritannia – kalte forestillingen “fascinerende” og ga 4 stjerner. Dramatikeren Ray Brown – som anmelder for British Theatre Guide – ga forestillingen 5 stjerner (av 5 mulige) og sammenlignet manusforfatter Dahl Johnsen med 3 av samtidens største britiske dramatikere: Stoppard, Ayckbourn og Frayn.

 

Av: Pernille Dahl Johnsen

Med: Pernille Dahl Johnsen, Espen Østman og Kristine Myhre Tunheim

Scenografi/kostyme/rekvisitter: Ingvill Fossheim

Lysdesign: Isak Eriksen Bjørn

 

Tid og sted: Søndag 12. februar kl. 18.00. Black Box, Nordland Teater.

Varighet: ca. 75 min

Pris: 200,-

SPILLEPLAN:

  • 12.02.2017 18.00 Black Box, Nordland Teater
    Billetter