Kjærlighet – med Lise Fjeldstad og Håvard Gimse

  • # Fredrikstad Blad

Lise Fjeldstad og Håvard Gimse inntar Meyergården Spektrum med en bugnende bukett med kjærlighetsblomster.

Bli med på en uforglemmelig poetisk og musikalsk aften, når skuespiller Lise Fjeldstad og pianist Håvard Gimse fremfører forestillingen Kjærlighet – en forestilling fylt av høydepunkter fra det klassiske klaverrepertoaret og poesiens skattkammer.

Den bejublede forestillingen har gått sin seiersgang fra Nationaltheatret i Oslo til Festspillene i Bergen, fra Kristiansand til Hammerfest. Sist gang forestillingen ble spilt var i anledning Kongeparets 80-årsdager på Oscarshall. Nå kommer den til Vinterlysfestivalen.

Kjærlighet er en livsreise gjennom kjærlighetens ulike faser. Kjente og kjære ord fra diktere somJens Bjørneboe, Jan Erik Vold, Halldis Moren Vesaas, Andre Bjerke, Ernst Orvil, Claes Gill og Magli Elster blir fremført, akkompagnert av musikalske kommentarer og intermezzoer fra Håvard Gimse, som serverer musikk av noen av våre største komponister.

Og som Lise Fjeldstad sier: «En fiol fra Vinje, en hestehov fra Hagerup, en rose fra Hamsun en lilje fra Bull, en løvetann fra Nyquist en forglemmegei fra Ibsen og syrin og hegg fra Jacobsen og Børli. Ville vekster bundet sammen av Chopin, Sæverud, Satie, Tveitt, Schumann og Grieg.»


Tid og sted: Meyergården Spektrum. Onsdag 14. februar kl. 20.30

Pris: 450,-

Varighet: ca. 90 min. 

SPILLEPLAN: