Mitt nabolag

En nydelig multimediaforestilling

Christian Stejskal er en norsk fiolinist, fotograf og historieforteller med base i Kairo i Egypt. Han kommer til Vinterlysfestivalen med multimedieforestillingen «Mitt nabolag» der han lar oss bli kjent med Zalabeerne fra «Søppelbyen» i Kairo.  

Stejskal forteller om sin pilegrimsferd til fots fra fødebyen Wien, via Jerusalem til Axum i Nord-Etiopia.  Underveis på denne reisen møtte han «Zabaleenerne», Kairos uoffisielle kristne søppelarbeidere i den såkalte «Garbage City» i Kairo. Etter å ha avsluttet pilegrimsferden i Axum, flyttet han inn i Søppelbyen hvor han bor sammen med Zabaleenerne samtidig som han livnærer seg som fiolinist ved operaen i Kairo.

De siste 5 årene har han fotografert livet blant søppelarbeiderne, samtidig som han har skrevet noveller fra Søppelbyen, et arbeid som har fått støtte fra Fritt Ord og Stiftelsen Thomas Fearnley, Heddy og Nils Astrup.

I multimedieforestillingen tar han publikum med på en fargerik og personlig reise fra Wien til livet blant Zabaleenerne i Kairo. Han forteller syv fortellinger om syv menneskeskjebner fra Søppelbyen, samtidig som han viser fotografier på skjerm og spiller arabisk musikk og koptiske sanger på fiolin.

Tid og sted: Lørdag 11. februar kl. 15.00. Koks.

Varighet: 90 min.

Pris: 200,-

SPILLEPLAN: