In the Garden of Arctic

Musical stories and geopoetic walks

Opplev nærheten til naturen og kulturen, fra oss i nord til resten av Europa.

De geopoetiske opplevelsene omfatter guidete turer, samtaler og personlige refleksjoner med den italienske geopoeten Davide S. Sapienza og Benny Sætermo fra Nordland nasjonalparksenter, samt musikalske historier hvor Davide lar sine tekster samhandle med den eminente kontrabassisten Mats Eilertsen.

De har funnet inspirasjon i Nordlands majestetiske natur og rike kultur, med en fast tro på at naturen ikke bare omgir oss, men også kommuniserer, oppdrar, og speiler våre innerste aspekter.

Join Davide and Benny on our geopoetic walks

De geopetiske vandringene framføres på engelsk, i tillegg vil Benny supplere på norsk.

Davide S. Sapienza er en italiensk forfatter, oversetter og journalist. Han har en rekke publikasjoner i hjemlandet, som spenner over en rekke sjangre fra rockemusikk til Jack London. De siste årene har han viet tiden sin til poetisk-filosofiske vandringer og reiseskildringer.

Benny Sætermo vokste opp i en liten bygd utenfor Mo i Rana i Nord-Norge. Han har alltid vært interessert i natur og jobber nå som Naturveileder ved Nordland nasjonalparksenter. Benny er også lokal ekspert og guide på de geopoetiske turene sammen med Sapienza.


MUSICAL STORIES

Nyt også et unikt kunstnerisk møte når Davide Sapienza og den anerkjente norske jazzbassisten Mats Eilertsen sammen skaper en magisk blanding av ord og musikk.

Mats Eilertsen er en av Norges mest anerkjente jazzmusikere. Han utmerker seg ved sin varme åpenhet og sin kombinasjon av soliditet og vilje til å eksperimentere. Han har flere albumutgivelser under eget navn og sammen med egen trio. I tillegg har han bidratt til en lang rekke plateutgivelser med andre artister og som medlem av ensembler inkludert Tord Gustavsen Ensemble og The Source.


29. JULI: ENGABREEN, SALTFJELLET-SVARTISEN NASJONALPARK

Foto: Benny Sætermo

Den geopoetiske vandringen til Engabreen i Meløy er et samarbeid med Meløy kommune. Som en del av feiringen av Bodø 2024 Europeisk kulturhovedstadsår inviterer de publikum til Svartisen med "I am a living creature" - om vårt forhold til breen, dens raske endringer og sorgen om den skulle forsvinne.

Program for dagen:

07:00: Avgang fra bussholdeplassen i Bodø sentrum

10:00: Båt fra Holandsvika til Svartisen

10:15: Start på den geopoetiske vandringen og utforskning av området og lytte til poetiske opplesninger. Mat og drikke fås kjøpt på Brestua

15:45: Båt fra Svartisen til Holandsvika før retur til Bodø

Billetter til Engabreen Kan kjøpes her

Praktisk informasjon:

Pris inkludert tur/retur transport fra Bodø/Meløy: 800 kr / Pris uten transport: 400 kr

Vi tilpasser tempoet slik at alle som er i stand til å gå på varierende underlag med steiner og stigninger kan være med. Vi anbefaler gode sko og klær som passer til været.

Ta gjerne med niste og drikke, eller du kan kjøpe lunsj på Brestua.


WAR TRAVELS PASS

In the Garden of Arctic er en del av Bodø2024 og War Travels sammen med Narvik, Granitt, Kappe Land og Sona/Zona.

Ønsker du å få med deg hele War Travels-programmet i juli og august anbefales War Travel pass til kr 675. Et begrenset antall er i salg nå.

Passet gir inngang til alle War Travels forestillinger så fremt det er ledig, med unntak av Walk In the Garden of Arctic til Engabreen, Svartisen.

Vil du reservere plass, kan du sende mail til oss med dato og tittel på forestilligene du vil se, så fikser vi det

Av Davide Sapienza
Medvirkende Benny Sætermo og Mats Eilertsen
Språk Engelsk/norsk
I samarbeid med Bodø2024, Nordland Nasjonalparksenter, Nordland Musikkfestuka, Hamsundagene og Meløy kommune
Støttet av SpareBank 1 Nord-Norge #Samfunnsløftet
Les mer