Torn & Rose i Eventyrland

Fengslende, morsomt og actionfylt eventyr!

Ordinær 300 Barn 240 Under 30 260

Krise! Eventyrland har begynt å miste sin magi, og det er like før det blir snipp snapp snute for alle de vidunderlige skapningene som bor i landet bortenfor stjernestøvet.

I et forsøk på å løse dette problemet inviterer Torn og Rose - etterkommerne etter en av Eventyrlands mest kjente dronninger – publikum til omvising i Eventyrland for aller første gang!

Men i det omvisingen starter begynner underlige ting å skje, og sammen med publikum må Torn og Rose kjempe sitt livs kamp for å redde Eventyrland.

Velkommen til Eventyrland for magi og spenning Foto: Jan Von Holleben

Vi blander de eldste teatertriksene i boka med den aller nyeste teknologien for å gi publikum en teateropplevelse som Europa aldri har sett maken til.  

Ta med hele familien inn i dette fengslende, morsomme og actionfylte eventyret. Tror du ikke på drager og feer fra før, kommer du garantert til å gjøre det når forestillingen er ferdig! Passer for alle modige eventyrere fra 6 til 100 år, spesielt de yngste alderstrinnene.

Grensen mellom virkelighet og den simulerte verden blir uskarp når du dykker inn i en annen verden visuelt, akustisk eller ved berøring.

I Augmented Reality (AR) legges virtuell informasjon og objekter over den virkelige verden. Denne opplevelsen beriker den virkelige verden med digitale detaljer som bilder, tekst og animasjoner, som er tilgjengelig gjennom AR-briller eller via skjermer, nettbrett og smarttelefoner. Brukere er ikke isolert fra den virkelige verden, men kan samhandle og se hva som skjer foran dem.

Du er kjent med Pokémon GO-spillet, som simulerer digitale skapninger i den virkelige verden, og har du noen gang tryllet frem hatter eller briller i ansiktet ditt i Snapchat? Da vet du to av de mest kjente eksemplene på AR.

Vær oppmerksom på at den avanserte teknologien vi bruker i forestillingen kan være intens for noen, og vi anbefaler at de som er sensitive for bevegelse og teknologi tar noen ekstra pauser i bruken av AR-brillene om nødvendig.


Her kan du lese programmet til forestillingen

Turnéplan

Torn & Rose er en samproduksjon mellom Nordland Teater, Teater Vestland og Teatret Vårt.

Urpremieren er på Nordland Teater 30. august 2023 med påfølgende turné i Nordland i september. Billetter og turnérute finner du ved å klikke inn på "kjøp billett".

Deretter vestlandspremiere og turné med Teater Vestland fra 12. oktober 2023. Se turneplan og kjøp billetter til Teater Vestland her

Nypremiere i Møre og Romsdal med Teatret Vårt skjer i januar 2025.


Les også : Prisvinnende forestilling

Varighet ca. 70 minutter
Urpremiere 30. august 2023 på Nordland Teater
Dramatiker og regissør Cecilie Grydeland Lundsholt
Scenograf og kostymedesigner Birgitte Strid
Dramaturg Kristian Lykkeslet Strømskag
Komponist Johann Prell
Lysdesigner Vegar Angel Andreassen
Videodesigner David Lejard-Ruffet
Lyddesigner Yvonne Stenberg
Produsent Anders Nybø
Prosjektleder, Glitch Studios Sami Hamid
Animatør Cenk Koksal
AR-utvikler Onat Döker
AR-designer Hasan Ulas Sarikaya
Teknisk rådgiver, ARShow Isaac Barel
Produksjonsrådgiver, ARShow Sasha Kreindlin
Ekstra programmerer Igor Maslo
Skuespillere Carina Furseth, Peder Lauvås, Linda Brean Mathisen (turné Nordland fylke), Idun Losnegård (turné Vestland fylke) og Johanna Mørck (turné Møre og Romsdal)
Produksjonssjef og scenetekniker, NT Frode Fridtjofsen
Inspisient og turnéleder, NT Isabella Flått
Rekvisitør, NT Grete Larssen og Sissel Heien
Kostymeansvarlig, NT Halvard Leirvik
Maske og hår, NT Alex Cornelius Sørensen
Scenemester, scenografi og snekker, NT Magne Jøsevold
Smed, NT Herlof Øverdal
Avvikler audiovisuelt, NT Aksel Bakken
Avvikler lys, NT Vegar Angel Andreassen
AR-tekniker Joe Even Maribo Bråtane
Marked og info Trine Rimer (NT), Tina Ditlefsen (NT), Tove Hovind (NT), Hilde Karin Skreslett (NT), Yngvild Keilen (NT), Lena Grande (TVL), Marion Aas Wie (TVL) og Heidi Hattestein (TVL)
Digital plakat/filmteaser Stein Stie
Forestillingfoto Jan von Holleben
Plakatfoto Bjørn Leirvik
Dokumentasjon, Blink Media Stein Stie
Plansjef og turnéplanlegger, NT Jim Ove Marthinussen
Snekker Daniel Jøsevold
Produsert av Nordland Teater, Teater Vestland og Teatret Vårt i samarbeid med Glitch Studios, ARShow og Storyline studios
Støttespiller Kulturdirektoratet
Les mer

Medvirkende:

Samarbeidspartnere og støttespillere